Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با تاکید بر اینکه ارز تک نرخی موجب رونق اقتصاد می‌شود، گفت: از جمله پیامدهای مثبت این مساله رونق و توسعه تجارت خارجی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، موضوع تک نرخی شدن ارز یکی از مسائل و چالش‌هایی بود که از سالیان گذشته فعالین اقتصادی همواره نسبت به آن اصرار داشتند و چند نرخی بودن آن را مشکلی بر سر راه رونق تجارت و صادرات می‌دانستند؛ در واقع یکی از مطالبات بسیاری از صاحب نظران این حوزه از دولت این بود که با تک نرخی شدن ارز راه فساد را  بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس تاکیدات بخش خصوصی طی سال‌های اخیر، سیاست چند نرخی به نفع اقتصاد کشور نبوده و اثرات منفی گسترده‌ای هم داشته است، در استان زنجان نیز بارها فعالین و صاحب نظران این حوزه خواستار پیش گرفتن سیاست ارزی تک نرخی بودند تا صادرات و تجارت خارجی تحت تاثیر سیاست‌های چند نرخی دچار مشکلات نشوند و از سویی توسعه صادرات بیش از پیش رقم خواهد خورد.

مهدی رنگ‌رونا، رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان در این رابطه در گفت‌وگو با تسنیم، با تاکید بر اینکه اقدام اخیر دولت در اعطای مجوز به خرید نرخ توافقی ارز صادرکنندگان التهابات بازار را کاهش داد، اظهار داشت: در واقع دستور اخیر بانک مرکزی سبب کاهش التهابات بازار ارز ناشی از اخبار سیاسی بود.

چه موانعی "صادرات صنایع دستی" را قفل کرده است؟معاون وزیر خارجه: تجارت خارجی ایران مثبت شد/ پیش‌بینی افزایش صادرات به 55 میلیارد دلارصادرات واکسن کوو ایران برکت به حیاط خلوت آمریکا

وی با بیان اینکه در حال حاضر خوشبختانه روند ثابتی با آرامش بر بازار حاکم شده و صادرکنندگان نیز توانستند ارزهای خود را با نرخ توافقی به صراف‌ها بفروشند، تصریح کرد: این مهم در پایان موجب می‌شود تا عرضه و تقاضا به یک تعادل رسیده و اخبار کمتر بر بازار اثر منفی داشته باشد حال اینکه نرخ توافقی فروش ارز صادرکنندگان به صرافی‌ها نرخی مابین نرخ سامانه نیما و بازار آزاد است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه موضوع ارز، همواره دغدغه صادرکنندگان بوده است، افزود: عرضه و تقاضا قیمت بازار را مشخص می‌کند و از این رو باید ارز تک نرخی شود.

وی اقدام اخیر دولت در حذف ارز 4200 تومانی را اقدامی مثبت عنوان کرد و یادآور شد: با وجود همه فشارها حذف ارز ترجیهی باید زودتر اتفاق می‌افتاد و دولت با این اقدام یارانه را مستقیم به دست مصرف کننده می‌دهد.

رنگ رونا ابراز داشت: نرخ ارز اگر به یک نقطه ثبات رسیده و تک نرخی شود به اهداف بلند مدت در حوزه بازرگانی خارجی دست پیدا خواهیم کرد.

حال آنکه یکی از راه‌های توسعه اقتصادی، رونق صادرات بوده و دولت و بخش خصوصی برای تحقق هدفگذاری‌های اقتصادی تلاش می‌کنند تا این مهم به دور از چالش‌های موجود در این عرصه مدیریت شده و رونق خوبی را تجربه کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بانک صادرات بانک صادرات رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان نرخ توافقی تک نرخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم

سیاست شکست خورده ممنوعیت واردات پوشاک، نه تنها ایران را به بستری مناسب برای قاچاقچیان این کالا تبدیل کرده است؛ بلکه طبق جدیدترین اظهارنظر فعالان صنعت پوشاک، ایران تبدیل به مرکز کالا‌های استوک منطقه شده است.
 
به گزارش اکو ایران؛ با تشدید تحریم‌های ایران در اوایل سال ۱۳۹۷ دولت واردات پوشاک را همچون بسیاری از اقلام وارداتی دیگر ممنوع کرد. بدین ترتیب واردات رسمی به نفع قاچاق کنار کشید. موضوعی که همواره مورد نقد فعالان صنعت نساجی و پوشاک بود.
 
اخیرا نمایندگان بخش‌خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به چالش‌های صنعت نساجی و پوشاک پرداختند. طبق اظهارات فعالان این صنعت، موضوع تخصیص و بازگشت ارز صادراتی، قاچاق به‌ویژه قاچاق پوشاک استوک از جمله مهمترین چالش‌های این روز‌های آنهاست.
 
هرویک یاریجانیان، رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، هنوز همه صنایع درگیر بلاتکلیفی هستند. ما نمی‌دانیم قیمت ارز در روز‌ها و ماه‌های آتی چه روندی را طی خواهد کرد و این یعنی نمی‌توانیم برای ورود به بازار‌های بین‌المللی و فعالیت در آن برنامه‌ریزی داشته باشیم. بی‌ثباتی طی سال‌های اخیر باعث شده است که ما متاسفانه از تمام بازار‌های بین‌المللی دور بمانیم.
 
مهدی پورقاضی، عضو سابق هیات نمایندگان اتاق تهران نیز گفت: آنچه صنایع را رنج می‌دهد، این است که سیاست‌های پولی و بانکی و ارزی است که بانک مرکزی و دولت به کار می‌گیرند همان سیاست‌هایی است که سال‌ها به کار برده شده و نتایجش هم معلوم است. برای مثال اصرار دارند که نرخ دستوری پایینی برای ارز اعلام کنند و از این طریق به افراد و گروه‌های خاص ارز ارزان بدهند.
 
امین مقدم، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران به مشکلات موجود در حوزه نقل‌وانتقال پول، مبادلات ارزی و بازگشت ارز صادراتی سخن گفت و خواستار رفع آن‌ها شد.
 
طبق گزارش اتاق بازرگانی تهران، تراز صنعت نساجی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن ۳ برابر منفی شده در حالی که حدود ۸۰درصد کالا‌های ما در کشور در حال تولید است.
 
مسعود شاه‌بختی، بازرس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: جهش تولید در صنعت نساجی و به طور کلی دیگر صنایع اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سیاست‌های بانکی ما اصلاح شود. در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها از ما تقاضای کالا دارند، اما همکاران ما در این صنعت به دلیل تحریم‌های بانکی و مشکلات ارزی قادر به صادرات کالا نیستند.
 
سعید جلالی قدیری، دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران در این نشست با نقد از وضع موجود گفت: مساله اول ما تخصیص ارز و مساله دیگر قاچاق است. در مورد تخصیص ارز شفافیت وجود ندارد و همه اعم از صراف و ترخیص‌کار از رانت‌های موجود استفاده می‌کنند.
 
او افزود: در مورد قاچاق هم با وجود ممنوعیت واردات پوشاک که ما مخالف آن هستیم؛ ما اکنون مرکز توزیع کالای استوک در منطقه شده‌ایم. پنج سال است تلاش می‌کنیم بگوییم قاچاق بد است. ما نباید واردات را ممنوع کنیم و ممنوعیت واردات مشکلی از ما حل نخواهد کرد. قدیری تاکید کرد: ما در صادرات پوشاک و نساجی مزیت داریم؛ اما اینکه با چه مدلی جلو برویم مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟